2010. október 24., vasárnap

Szükségünk van-e étrend-kiegészítésre?

Mi az étrend-kiegészítő?

Az étrend-kiegészítő olyan készítmény (nem gyógyszer!), amely a létfontosságú anyagokat koncentrált formában tartalmazza, hogy elkerüljük, ill. hogy megszüntesse ezen anyagok hiányában fellépő egészségi problémákat.

Az emberi szervezet (néhány kivétellel) vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket nem tud önállóan előállítani. Testünknek azonban mégis szüksége van bizonyos létfontosságú anyagokra az optimális anyagcseréhez. Ezért ezeket az anyagokat külön be kell juttatni szervezetünkbe. Különösen érvényes ez a mai világunkra, amelyben rengeteg a külső, károsító tényező: stressz, környezeti tényezők, mint az ózon- és UV sugárzás, rossz táplálkozás, túlsúly, betegségek, kevés mozgás, kevés sportolás, rizikós tényezők; mint a nikotin és az alkohol, amelyek a szükséges vitaminháztartást negatívan befolyásolják. Beláthatjuk, hogy a napi étkezéssel történő bevitelnél jóval több vitamint és ásványi anyagot igényel szervezetünk, ami nem olyan egyszerű.

A zöldségek és gyümölcsök gyakran már csak kevés vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Az ipari tartósítószereknek is szerepük van abban, hogy egyre kevesebb vitamint tudunk felvenni az ételekből, de ugyanúgy közrejátszanak az ételek vitaminszegénysége.

Egy másik téma a mezőgazdaság intenziv gazdálkodása. A műtrágyával elrontott szántóföldekből már csak olyan táplálék lesz, amely csak kevés létfontosságú anyagot tartalmaz. Ezért testünk vitamin- és ásványi anyag háztartása általában nem elegendő. Ezt akkor észleljük csak, amikor a test ezt a hiányt nem tudja már kiegyenlíteni és ezért betegszünk. Ezt azonban senki sem szeretné.

Szerencsére ezen létfontosságú anyagok koncentrált formában való fogyasztásával ezt a vitaminhiányt elkerülhetjük. Ezzel egyidejűleg egy étrend-kiegészítőnek olyan tulajdonságai is vannak, amelyek támogatják az egészséget. Ezért fontos, hogy ne csak foglalkozzunk ezzel a témával, hanem vigyük is végbe ezeket. Egészségünk fenntartása a megfelelő étrend-kiegészítéssel optimálisabbá válik!

Melyek ezek a létfontosságú anyagok?

A következők értendők a létfontosságú anyagok alatt:
• Vitaminok
• Ásványi anyagok
• Nyomelemek
• Enzimek
• Telítetlen zsírsavak
• Ballaszt- és rostanyagok

Táplálkozással foglalkozó szakemberek több mint 100 millióra teszik azok számát, akik vitaminhiányban szenvednek. Ez rettentően sok és a lehetséges betegségekre gondolva ez egy veszélyes „játék” az egészségünkkel.

Reméljük, hogy információink által minél kevesebben tartoznak majd ebbe a rizikó-csoportba!

Jó egészséget kívánunk!

www.immunrendszerem.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése