2011. április 21., csütörtök

Gyorsan, egészségesen: Bundáskenyér, mézes-vaníliás öntettel, GEFRO módra

Hozzávalók: egy francia kenyér vagy egyéb finom fehérkenyér, 7 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, 3 egész tojás, 2 evőkanál kukoricaliszt, GEFRO erdei virágméz, GEFRO Omega-3 olaj vagy pálmazsír, friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs, vagy lekvár, mentalevél a díszítéshez.

Elkészítési módja: a kenyeret szépen felszeleteljük és enyhén pirított kenyérszeleteket készítünk belőle. A vaníliás mártáshoz 4 dl tejet és a vaníliás cukrot a kukoricaliszttel habverő segítségével csomómentesen keverjük, és feltesszük lassú tűzön forrni. Addig kevergetjük a habverővel, amíg kezd sűrűsödni. Ekkor levesszük a tűzről, belekeverjük az előzőleg cukorral kikevert tojássárgáját, valamint 4 evőkanál GEFRO virágmézet, és a mártás összetevőit jól összekeverjük. A többi tejet (300 ml) a 3 tojással, a megmaradt tojásfehérjével és 2 evőkanál mézzel felverjük (habverővel), és ebbe forgatjuk bele a pirított kenyérszeleteket. Serpenyőben GEFRO Omega-3 olajban vagy pálmazsírban aranybarnára sütjük a bundás-pirítós kenyérszeleteket. Tálaláskor a vaníliás öntettel, friss vagy mirelit (felengedett) gyümölccsel vagy lekvárral tálaljuk, mentalevéllel díszítjük.

Tipp a sütésekhez: a GEFRO pálmazsírral sütve a bundáskenyeret, rántott húst, fritőzben készült ételeket, hasábburgonyát nem lesz EGYÁLTALÁN sült ételszag a lakásban, valamint finom, ropogós, ízletes lesz a frissen sültünk. Emellett tapasztalhatjuk majd a különbséget az olajtól-zsírtól csöpögő és a GEFRO pálmazsírban sütött zsírmentes ételek között! A GEFRO pálmazsírt is megtalálod a webáruházunkban.

A GEFRO hozzávalók beszerezhetők a webáruházunkban: http://www.immunrendszerem.hu/

Egészséges jó étvágyat kívánunk!

BL Natura Hungária Kft. munkatársai
http://www.immunrendszerem.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése