2010. október 3., vasárnap

Az ismeretlen oligofruktoz

Oligofruktóz, prebiotikum, cikória
Megoldás az emésztés és anyagcsere problémákra természetes módszerekkel


Köztudott, hogy a bél az immunrendszer bölcsője, ezért az oligofruktóz fogyasztását javasoljuk már 3 éves kortól.

Oligofruktózt tartalmazó Immuno Expert készítményünkről itt olvashatsz bővebb információkat, illetve itt rendelheted meg:
http://www.immunrendszerem.hu/Immuno-Expert

Prebiotikumok kedvező hatásai, alkalmazásai:
- szorulás, puffadás, telítettség érzés, krónikus hasmenés
- emésztőszervi megbetegedések megelőzése
- az immunrendszer aktivizálása
- a zsíranyagcsere javítása
- természetes (cikória gyökér kivonat)
- elősegítik a jótékony hatású bélbaktériumok szaporodását
- gátolják a káros mikroorganizmusok vastagbélben való szaporodását
- elősegítik a kalcium és a magnézium felszívódását
- candida kúra esetén javasolt
- antibiotikumos kezelés alatt és után
- utazások esetén

Mik a prebiotikumok?
Nem emészthető táplálék alkotórész, mely előnyös a gazdaszervezet számára limitált számú baktérium colonbeli növekedésének és/vagy aktivitásának szelektív serkentése miatt, és ezáltal a gazdaszervezet egészségét javítja. (Forrás:dr. Tárnok András PTE Gyermekklinika)

Amit a cikóriáról érdemes tudni
A növény virága salátába, virágrügye savanyúságba tehető.
Pótkávéhoz a vastagabb gyökereit lehet felhasználni. A gyökereket meg kell mosni, majd felaprítani és végül megszárítani. A darabkákat mérsékelt tűzön pörköljük meg, majd őröljük meg.
A cikória növény levele borogatás formájában gyulladáscsillapító. A gyökér forrázata általános frissítő, emellett enyhén has- és vizelethajtó hatású.
A cikória legjobb része az ún. chicon, a gyökérnyaki hajtás kezdeménye. A sötét, meleg helyen fejlődő tőrózsák fehér vagy halványsárga, csúcsuk felé enyhén zöld levelekből állnak. A levelek világos színe és zsengesége a fénytől védett helyen való hajtatás eredménye. A kellemesen ropogós levelek enyhén kesernyés ízűek.
A cikória főidénye novembertől márciusig tart. Nyugat-Európában nagyon kedvelt, főleg Franciaországban és Belgiumban, ahol főve szeretik. Olaszországban leggyakrabban grillezve vagy roston sütve készítik el.
A cikória gazdag magnéziumban, A-vitaminban, folsavban és ballasztanyagokban. Tartalmaz még szénhidrátot, zsírt és fehérjét is, valamint kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, B1-, B2- és C-vitamint, niacint, de nátriumban szegény. 10 dkg zöldségnek 15 kcal az energiaértéke.
Vásárláskor figyeljünk arra, hogy a zöldség a levél csúcsáig szorosan tárva legyen, a külső leveleken ne legyenek barnás, rothadásra utaló foltok, ne legyen fonnyadt. A cikóriát akár 1 hónapig is tárolhatjuk hűtőben, papírba csomagolva.

Jól működő bélflóra nélkül nincs jól működő szervezet!
Hosszú lenne felsorolni, hogy mennyi alapvető folyamatban játszik fontos szerepet bélflóránk, az enzimműködéstől a tápanyagok felszívódásán keresztül immunrendszerünk karbantartásáig. Jól tesszük, ha figyelünk „belső kertecskénkre”, ne hanyagoljuk el szervezetünk ezen létfontosságú tartományát, ápoljuk azt PREBIOTIKUMOKKAL!
A bélflóra működését stimuláló készítmények két alapvető csoportra oszthatók:
egyik csoport a köztudatban már valamivel jobban elterjedt, reklámok által is ismertetett probiotikumok – amelyek magukat a bélflóra alkotó hasznos baktériumokat tartalmazzák. Ezeket különféle mennyiségben, joghurtokban, bizonyos erjesztett italokban, speciális táplálékkiegészítőkben találhatjuk meg.
Másik, ugyanolyan fontos, de hatásaiban szélesebb körű csoport: a PREBIOTIKUMOK csoportja. Ezek olyan természetes anyagok, melyek a bélflórát legjobban stimuláló válogatott táplálékokat tartalmazzák. Olyan cukorvegyületekről van szó, melyeket szervezetünk NEM tud megemészteni, így a véráramba sem kerülnek bele, nem emelik a cukorszintet, alig tartalmaznak kalóriát. Szaknyelven oligofruktánoknak, frukto-oligoszacharidoknak, inulin- csoportnak hívják ezeket a cukorféleségeket.

De mi köze ennek a cikóriához?
Az első PREBIOTIKUS készítményt Magyarországon 9 évvel ezelőtt lehetett először megvásárolni, ez a készítmény az oligofruktoz tartalmú cikóriagyökér-kivonatból készült. A készítmény természetes cikóriagyökér-kivonat, mely nagy mennyiségben tartalmaz PREBIOTIKUMOKAT, név szerint az oligofruktózt. Az oligofruktóz is egy olyan cukorféleség, mely nem szívódik fel a szokásos módon, hanem kizárólag hasznos bélflóránkat táplálja. Természetes alapanyagból-cikóriagyökérből állítják elő az oligofruktózt. Az elmúlt évek tapasztalatai az oligofruktózzal – az azt használók mellett – még sok orvost, természetgyógyászt, táplálkozáskutatót is meggyőztek bélflóraépítő tulajdonságairól. Tudományos eredmények támasztják alá hasznos tulajdonságait, orvosok, táplálkozáskutatók, természetgyógyászok egyaránt javasolják a PREBIOTIKUMOK fogyasztását.

Egészséges immunrendszert kívánunk!
http://www.immunrendszerem.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése