2010. július 25., vasárnap

Mennyit tudunk az immunrendszerünkről?

Keveset, nagyon keveset! Pedig immunrendszerünk folyton készenlétben van, szolgál minket, olyan védelmi rendszerrel látja el testünket-lelkünket, amely nem alszik, nem pihen, nincs szabadnapja, éjjel-nappal a rendelkezésünkre áll.
Mégis, nagyon keveset tudunk róla, és nagyon sokat ártunk (árthatunk) neki, magunknak a tudatlanság által.
Tudjuk-e például, melyek a főbb immunszervek, és mely szervek működésének támogatásával tehetünk szert a megfelelő védelemre (a teljesség igénye nélkül)?
Nyirokrendszerünk, az egyik fő állomás, és amelynek fontos része a garat- és orrmandula!
A lép, amely a Hagyományos Kínai Orvoslás és a keleti egészség-filozófia szerint az életerőt hordozza magában.
A csecsemőmirigy, amelyet az "immunrendszer bölcsőjének" is neveznek.
A csontvelő, amely a haj után a leggyorsabban növő szervünk
A bőr, amely az elsődleges védelmet látja el a bennünket érő külső hatások semlegesítése terén.
A vastagbél és a bélrendszer, amelyet oly nagyon elhanyagolunk: a lakosság 80 %-a székrekedéses, és legalább ugyanilyen százalékban "dicsekedhetünk" a bélflóra, aminosavak, emésztőenzimek állapotának hiányosságáról, azaz a diszbiózis állapotáról.
Hány bőrt lehet lehúzni az immunrendszerünkről életünk során? Nagyon-nagyon sokat, de egyszer azt mondja a szervezet: elég! És ekkor jönnek a bajok... sokszor végeláthatatlan sorban, vagy egy nagyobb, súlyos betegség, úgynevezett autoimmun betegség formájában.
Melyek azok a tényezők, amelyek erősen rombolják az immunrendszerünket?
- dohányzás! Mindenki ismer szép történeteket a 90 éves nagypapáról, aki 80 éve dohányzik, és soha semmi baja nem volt. Ez azonban városi legenda, és sajnos sokkal többet mondanak a statisztikák a dohányosokat megtámadó betegségekről
- FÉMEK A SZÁJBAN és testszerte! Az amalgámtömések, fém fogpótlások, hidak, koronák rendkívül nagy kárt okozhatnak az immunrendszerünkben, mivel 24 órán keresztül fennálló higany- és nehézfém-mérgezést, állandó szájüregi és arcüreg gyulladást, gócot jelentenek. Térjünk át a fémmentes fogászatra, cseréltessük ki az amalgám-töméseinket és a fém-tartalmú fogászati pótlásainkat megbízható, allergia-mentes megoldásokra!
- rendszeres gyógyszerszedés, kiemelten az antibiotikumok, a szteroidok (fogamzásgátlók is!), daganatellenes szerek és fájdalomcsillapítók, valamint a koleszterin-ellenes szerek
- a megatív stressz, mely nem csak a lelki nyomást, hanem a láthatatlan elektrostresszt és mobilstresszt is magában foglalja
- a rossz emésztés
- a mértéktelen kávézás, különösen rossz minőségű kávéból, porokból

Erős immunrendszert kívánunk!
http://www.immunrendszerem.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése