2010. november 14., vasárnap

Cseréld le a mikródat!

Cseréld le a mikródat!
Forrás: http://www.mercola.com/
Fedezd fel az egészséges és étvágygerjesztő ételeket készítő új sütő-főző edényt, amely nélkül hamarosan el sem tudod képzelni a konyhádat!
A Turbó légkeveréses sütő-főző edényt megvásárolhatod a webáruházunkban:
http://www.immunrendszerem.hu/Legkevereses-sutoedeny
vagy ajándékba is kaphatod! Részletek az ajándékozásról itt olvashatók:
http://www.immunrendszerem.hu/Hirek-es-akciok

Elképzelhetőnek tartod a mikrohullámú sütő nélkül a mindennapjaidat? Nehezen? Pedig még nem is olyan régen, mintegy 25 évvel ezelőtt szinte ismeretlen volt ez az eszköz a magyar konyhában. Miért is használják sokan a mikrót? Mert szeretik a technikai újdonságokat, mert kis helyen elfér, egyszerű a használata, időt szeretnének spórolni általa, és mert nagyon sok munkahelyen egyszerűen nincs más lehetőség az étel melegítésére.
A mikrózás egészségügyi kockázatát azonban kevesen ismerik, pedig egyre több fórumon olvashatók a valós veszélyek.
Mi is történik a mikrohullámú sütőben történő melegítés, sütés-főzés során? Aki ismeri a homeopátiát, tudja, mit jelentenek a rezgések. A mikrohullám nagyon magas frekvencián rezonál, ezáltal hő termelődik, és felmelegszik, felforrósodik az étel. Azzal is számolni kell azonban, hogy az élelmiszer kémiai szerkezete is megváltozik, és ez súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. A negatív homeopátiás frekvenciák egyszerűen „életképtelenné” teszik az ételt és a benne lévő tápanyagokat.

Idézetek tanulmányokból és cikkekből ebben a témakörben:
1. 2003. novemberében a Journal of the Science of Food-ban megjelent cikk szerint egy kísérletben a mikrohullámú sütőben melegített brokkoli a tápanyag-tartalmának és antioxidáns-tartalmának mintegy 97 százalékát veszítette el. Összehasonlításként: a hagyományos módon párolt brokkoli mindösszesen a 11 %-át veszíti el a jótékony tápanyagoknak.
2. Amikor a mikrohullámú sütőben elhelyezzük a műanyag és papír edényekben házhoz szállított vagy mélyhűtött-tárolt ételt, a mikrózás szinte „kilúgozza” a műanyag- és papírtányérokban lévő rákkeltő toxinokat, és az ételhez keveri. Ez súlyos veszélyt jelent egész szervezetünkre.
3. A mikrózott étel nagyon forró, gyakran okoz égési sérülést, a felcsapódó gőztől égést, valamint gyakran felrobban az üvegedényben melegített étel. Ez számos súlyos balesetet okoz például a cumisüvegekben való bébiételek melegítése kapcsán. Ezen kívül a mikrózás azonnal megsemmisíti az anyatejben lévő tápanyagokat és nagyon fontos immunrendszert támogató anyagokat, így a kisbaba nem jut hozzá az alapvető immunvédelemhez.
4. Végül egy tragikus, 1991-ben történt USA-beli eset: egy csípőműtét után lévő nőnek vérátömlesztés előtt mikrohullámú sütőben melegítették meg a transzfúzióhoz használt vért. A mikrohullám megváltoztatta a vér összetevőit, és a nő belehalt a transzfúzióba.

Mi a megoldás? A Turbó sütő-főző edény egy gyors és biztonságos alternatíva a mikrohullámú sütők kiváltására, az egészséges konyha megalapozására!
Miért tanácsoljuk az egészséges életmód követőinek az edény használatát?
- A melegítés és a sütés-főzés forró levegő áramoltatásával történik az edényben, rendkívül kíméletes módon, utánozva a hagyományos sütés-főzés technológiáját
- Könnyen és gyorsan lehet melegíteni benne az ételeket. Az igaz, hogy nem lehet papír- vagy műanyag edényben betenni az ételt, de ez az előzőekből kiderült, hogy ez miért egészségtelen! Kerámia- fém- vagy jénai edényt használhatunk a Turbó sütő-főző edényben.
- Zsír, olaj és vaj nélkül is lehet ízletesen sütni-főzni, grillezni, pirítani, gőzölni
- Fele annyi idő alatt elkészülnek az ételek, mint a hagyományos sütőkben, így jobban megőrzik a tápanyag-tartalmukat
- A Turbó sütő 80 %-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos sütő
- A sütés közben kevesebb transz-zsír keletkezik, és nem kell bő olajban kisütni például egy szelet rántott húst, mert minimális zsiradék mellett is finom ropogósra készíthető
- Élvezetes ízeket ismerhetünk meg, új finomságokkal bővíthetjük az étrendünket
- Soha nem ég meg az étel, mivel a forró levegő érintkezik az ételekkel, nem pedig közvetlenül a tűz, valamint soha nem lesz nyers a közepe, mert egyenletesen történik a sütés-főzés az étel felszínén és belsejében egyaránt.
- Beprogramozható! Előkészíthető, és az időkapcsolóval éppen akkor lesz kész az étel, amikor szükséges, nem kell fölötte állni, figyelni, le ne égjen, vagy hogy jól átsült-e az étel.
- És még egy fontos szempont: a sütő öntisztító! Forró víz, mosogatószer, bekapcsolás – és máris elindul az önmosogatás! Minden háziasszony rémálma a lemoshataltlanul összeégett sütő – itt egszegyszerűen nem létezik! Minden használat előtt olyanná válik, minthat új lenne

Néhány szomorú érdekesség még a mikrohullámú sütőről:
A második világháború idején a németek fedezték fel a mikrohullám melegítő képességét, és felhasználták az oroszországi invázió során, így próbálták kiküszöbölni az étekezéssel kapcsolatos logisztikai problémákat
A háború után az oroszok is elkezdték használni, ám amikor a mikrobilógiai hatásokkal tisztába kerültek, azokat riasztónak találták, és be is tiltották a használatát
Egy svájci élelmiszer-tudós, Hant Hertel egy önkéntesekkel végzett kísérlet kacspán megállapította, hogy a mikrohulámú edéynben készült ételeknek olyan mértékben megváltozott az összetétele, hogy a résztvevők vérében súlyos romlást tapasztaltak az alábbi területeken:
- emelkedett a koleszterin-szint
- csökkent a leukociták, vagyis fehérvérsejtek száma, amely mérgezésre utalt
- csökkent a vörösvértestek száma
- ismeretlen vegyületek jelentek meg a vérben
- csökkent a hemoglobin szint, amely vérszegénységre utal
A mikrohullámok elpusztítják és deformálják az élelmiszer-molekulákat, mintegy „eltörik” ezeket, és ezáltal káros táplálkozási, emésztési zavarokat hoznak létre, megteremtik a gyomor-bélrendszeri poblémák alapjait, és potenciálisan káros vegyületeket hoznak létre.

Sokan nem is gondolnák, hogy súlyos emésztési zavaraik, gyulladásaik, elhízásuk, állandó súlyproblémájuk hátterében a mikrózás miatti tápanyag-, bélflóra- és emésztőenzim-hiány állhat!

Ezek a tények reméljük, elősegítik a döntést, hogy új életet kezdjél – mikrohullámú sütő nélkül. Egy-két nap, és már nem is fog hiányozni – elegendő megismerkedni a Turbó sütő-főző edény szimpatikus tulajdonságaival! Forradalmasíthatja az otthoni és munkahelyi étkezést, melegítést, sütést-főzést, és hozzájárul az egészséges anyagcseréhez.
Miért szeretjük mi a Turbó sütő-főző edényt?
- mert finomabbak a benne készült ételek, táplálóbbak és ízletesebbek
- mert zsír nélkül lehet benne sütni-főzni
- mert gyors és előre beprogramozható, ezért sok-sok időt megspórolunk vele
- mert melegítéskor az étel ízletesebb lesz, szinte olyan, mintha most készült volna frissen
- mert kevesebb energiát fogyaszt, ezáltal környezet- és pénztárca-barát
- mert könnyen tisztán tartható
- mert nem melegíti át a konyhát, mint a sütő
- mert új ételeket készítenek benne a férfiak is, ezáltal átadhatjuk nekik a konyhai „vezérbotot”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése