2010. december 22., szerda

Mosolyogni tessék!

"Mosolyogni tessék! Persze nem szüntelenül, nem reggeltől estig, de bujkáljon bennünk a mosoly - minden eshetőségre készen -, hogy bármikor felragyoghasson. Mert a mosoly meggyőződésem szerint mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy."
Janikovszky Éva


Mi mást kívánhatnánk az ünnepek alkalmából, mint jó egészséget? Az egészséghez pedig mi lenne fontosabb, mint a nyugalom és a békesség? A békesség megőrzése érdekében készítettünk egy listát:

10 DOLOG, AMIRE NAGYON ÜGYELJ KARÁCSONYKOR!

1. Ne görcsölj és ne akarj "magazin-menüt" készíteni! Főként akkor, ha egyébként nem vagy egy konyhatündér. Egy kedves ismerőstől hallottuk a tippet: karácsony napján kirándulni megy a család, forralt bort isznak és zsíros kenyeret esznek egy menedékházban, és este előveszik a nagy kedvencet, az asztali sütőedényt. Főtt krumplit, csemegekukoricát, zöldségeket, bacont, virslit, kolbászt, kenyeret készítenek tálakra, és megkezdődik a jókedvű sütögetés az asztal közepén! Így is lehet...
2. Ha valami elviselhetetlen ajándékot kaptál valakitől, soha ne mondd az ajándékozó füle hallatára: "ez jó lesz valakinek". És soha ne adjunk pénzt! Inkább adjunk ajándékutalványt.
3. Ne vesszünk össze a családtagjainkkal! Ha már elviselhetetlen a feszültség, vigyük el a kutyát sétálni, vagy kérjük kölcsön a szomszéd kutyáját, és járjunk egyet a friss levegőn. Negyed óra, és elmúlik a feszültség.
4. Ne ezen az egy napon akarjunk bepótolni mindent, amire nem volt idő az év folyamán. Nem muszáj mindennek patika-tisztaságúnak és tökéletesnek lennie. És nem muszáj mindenkinek "csííííz-jókedvűnek" lennie!
5. Elveszett a karácsonyfa-talp? Semmi gáz! Vegyél egy nagy cserepet, hozzá virágföldet vagy homokot, és abba állítsd bele a fenyőfát. Így még tovább is eláll. Ja, és a műfenyő már nem ciki! Sőt, környezetbarát.
6. Ellenőrizd még ma az ajándéklistádat! Ne sajnáld az időt és a pénzt néhány "biztonsági" ajándék beszerzésére: könyv, illatszer, egészséget támogató termékek. Soha nem tudhatod: megfeledkezhettél valakiről, vagy betoppanhat valaki, aki viszont gondolt rád.
7. Ellenőrizd a karácsonyfa-égőket! Soha ne bütyköld ezeket otthon, főként, ha a kínai boltban vetted.
8. SOHA NE HAGYD ÉGVE A GYERTYÁT ELLENŐRZÉS NÉLKÜL, MÉG EGY PERCRE SEM!
9. Ami mindig hiányzik: szaloncukor-kampó! Még nem késő, hogy egy közeli virágboltban, trafikban vagy ajándékboltban beszerezd.
10. Ne felejtsd el: a karácsony nem az ajándékokról szól. Ne hagyd, hogy a gyermekeid és a családod életét az ajándék-dömping uralja.

+1 jó tanács: ha van olyan ismerősöd, szomszédod, kollégád, akiről tudod, hogy egyedül ünnepli a karácsonyt, vagy nagy veszteség érte, és nem tud felhőtlenül ünnepelni, szaladj fel hozzá, és vigyél neki egy tányér sütit. Ha messze van tőled, hívd fel telefonon vagy skype-on és beszélgess vele! Az egész ünnepet megszépítheted számára egy kis odafigyeléssel...

Boldog karácsonyt kívánunk!

BL Natura Hungária Kft. munkatársai
http://www.immunrendszerem.hu/
Blog: http://www.immunrendszerem.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése