2011. június 7., kedd

Sorozat a Candidiázisról - 3. rész

Milyen okok vezetnek az immunrendszer gyengüléséhez és ezáltal a candida gomba elterjedéséhez?
- Gyógyszerek: antibiotikumok, szteroid származékok, fogamzásgátlók, allergia-ellenes készítmények, immunszupresszívek, nyugtatók és altatók fogyasztása. Ezek egy részét közvetlenül vesszük magunkhoz, tabletta, injekció formájában, másrészt az állati fehérjével. Köztudott, hogy a vágóállatokat a fertőző betegségek ellen, illetve a remélt nagyobb súlynövekedés érdekében antibiotikumokkal, hormonjellegű készítményekkel is ellátják. Ezek egy része a táplálékláncon keresztül eljut az emberhez.
- Mozgásszegény életforma.
- Amalgámtömések, orvosi és fogorvosi fémek a testünkben, védőoltások, helytelenül eltávolított amalgámtömések, higany- és nehézfém-toxicitás
- Táplálkozásunk torzulása (sok állati fehérje és magas szénhidrát tartalmú, félkész és készételek, génmanipulált, vegyszermaradványokat tartalmazó zöldségek fogyasztása. Különösen a candida szempontjából veszélyes – a számára táptalajt jelentő magas cukor tartalmú üdítők és élesztővel, fehér lisztből készült cukrászati termékek fogyasztása.
- Alkohol, kávé, cigaretta és kábítószerek. Ha különböző mértékben is, de megterhelik szervezetünket, fölösleges munkát adnak immunrendszerünknek.
- Az újabb és újabb vírusok, baktériumok és egyéb betegség okozó paraziták megjelenése. Olyan baktérium- és vírustörzsek bújnak elő, amelyeket már véglegesen felszámoltnak hittünk. Mostanára egyre többről derül ki, hogy csupán visszavonult, felerősödött, rezisztenssé vált az eddig alkalmazott gyógyszerekre és újult erővel támad (TBC, Herpesz).
- Környezetszennyezés. Olyan mértéket öltött napjainkra élő vizeink és a levegő szennyezettsége, amelynek betegítő, sok esetben daganatkeltő hatása ma már nem hagyható figyelmen kívül. Ehhez társul a naponta szaporodó vegyszerek száma, amelyek közül jónéhányról csak évek múltán derül ki, mily mértékű teher, vagy neadj isten rákkeltő a hatása.
- Lelassult perisztaltika (székrekedés). Kevesen tudják, hogy minden fő étkezés után szükségszerű lenne a tartalmas bélsárürítés. Ezzel szemben vannak, akik két-három naponta, vagy még ritkábban végzik el nagy dolgukat.
- Stressz. Elektroszmog és geopatikus sugárzások. Ezek azok a tényezők, melyek gyengítik szervezetünket, elősegítik az egészséges bélflóra megváltozását, a Candida és egyéb, számunkra veszélyes baktériumok megjelenését, felerősödését.

Mit tegyünk, ha a szeretnénk biztosat tudni állapotunkról?

Elsősorban tisztázzuk, milyen állapotban vannak a fogaink! Van-e amalgám-tömés, fém a szánkban? Vannak-e gyulladások, gócok? Ha kicseréltettük az amalgám-töméseket, történt-e nehézfém-kivezetés a szervezetből? Forduljunk hiteles, komoly biológiai fogorvoshoz vagy ezen a területen tájékozott orvoshoz, természetgyógyászhoz.

Természetesen a felsorolt tünetek nagy része nemcsak Candida gomba fertőzése által jöhet létre, hanem önálló betegségként is diagnosztizálható. Több tünet-együttes fellépésekor, bizonytalan, meg nem határozható tünetek esetén joggal gyanakodhatunk a Candida gomba kóros felszaporodására. Ilyenkor csak az alapbetegség (Candida) kezelésével juthatunk tartós eredményre. Maga a kezelés csak akkor lehet eredményes és tartós, ha párhuzamosan alkalmazzuk a diétát, méregtelenítünk és gombaellenes készítményeket fogyasztunk. (Ilyenek léteznek ma már természetes formában is.) Regeneráljuk a bélflórát, vastagbéltisztítást végzünk és nőknél a hüvely gondozását is bevonjuk a kúrába. A kúra alatt és befejezéseként vitaminpótlás javasolt. A fent leírtak csupán tájékoztató jellegűek. A kúrát csak orvos vagy képzett természetgyógyász felügyelete mellett végezhetjük! Általános tapasztalat, hogy 1-3 hónap alatt, igen makacs esetekben, pl. allergia, ekcéma, hüvelyfolyás, meddőség esetén is sikerült látványos eredményt elérni.

A BL Natura Hungária Kft. egyedi terméke, az Immuno Expert készítmény a fenti kívánalmaknak megfelel. Összetétele egy lépésben, folyékony formában teszi lehetővé az emésztőrendszeri candidiázistól való mentesülést, csökkenést. Méregtelenít, gyulladásgátló összetevőket tartalmaz, a vastagbél tisztítására is alkalmas, kiemelten alkalmas a bélflóra regenerálására, valamint vitamin- és ásványanyag-pótlást is biztosít. A megfelelő felszívódást is biztosítja. Az Immuno Experttel mind a súlyos állapotok, mind a megelőzés megvalósítható, betartva az ajánlott candida-diétát, amely nem egyezik az általánosan ismert és súlyos elvonásokat tartalmazó candida-diétákkal. Az Immuno Expert készítmény használatával több készítményt válthatunk ki, mivel a folyékony összetevők egyben tartalmazzák a többlépcsős tisztítás-táplálás-regenerálás hozzávalóit.

A tünetmentes állapot elérése nem a kúra befejezését jelenti! Csak személyre szabott terápiával használhatjuk ki a kúrában rejlő maximális lehetőségeket.

A Candidiázis sajnos önmagában a diétától nem tud elmúlni. A diéta is nagy körültekintést igényel, ám nem jelent egyoldalú táplálkozást, vagy súlyos lemondást. A bioboltokban található anticandidás termékek sajnos nem mindig felelnek meg a valódi candida-diéta követelményeinek. Az egyik legfontosabb szempont, hogy minél több természetes eredetű, biológiailag tiszta élelmiszert fogyasszon. A candida-kúra alatt sem éhezni, sem nélkülözni, sem lemondani nem kell az evésről, hanem az életmódot és a táplálkozást kell átalakítani. A napi élelmiszert biológiai forrásokból ajánlott beszerezni, a fehér kenyeret, cukrot, fehér sót és szintetikus szereket el kell kerülni. Fontos tisztázni, van-e fém és/vagy amalgám-tömés a szájban! Ha van, a szakszerű eltávolítást és higany-amalgám-nehézfém kivezetését személyesen beszélje meg tanácsadónkkal. Ha régebben eltávolították, kicserélték, akkor a higany- és nehézfém-kivezetést szükséges ellenőrizni! Biorezonanciás vizsgálattal kideríthető, mely szervekben van higany- és nehézfém lerakódás.
A diéta elkezdésekor, ha egyúttal nem fog valaki hozzá a gombák pusztításához, akkor további, aktív gombatelepek szabadulnak fel, és ettől lehet a tünetek súlyosbodása. A gyengülés, fáradtság oka felszívódási zavar is lehet, mivel a candida gomba nem „szeret” mást, mint szénhidrátot, egyéb hasznos tápanyagot nem enged felszívódni a bélcsatornában.

Amit biztosan el kell hagyni:
- sem cukor, se méz, és a mesterséges édesítőszerek, „light” típusú ételek-italok
- élesztős, fehérlisztes termék - a bioboltokban kapható tönköly-termékekből válasszon
- gyümölcsök közül a banán, szőlő és magas cukortartalmú, valamint az aszalt gyümölcsök
- nagyüzemi joghurtok, színezett-cukrozott italok, készételek, gyorséttermi ételek
- penészes sajtok
- margarin, étolaj, tej, joghurt, lágy sajt
- mikrohullámú sütő használata, sem ételkészítésre, sem melegítésre nem ajánlott

Amit szabad:
- tiszta, szűrt víz, forrásvíz, ellenőrzött palackos víz
- fehér, sovány húsok - de nem felvágottak és húskészítmények! Ezek lisztet és édesítőszert tartalmaznak
- zöldséglevesek, párolt idény-zöldségből, Gefro levesízesítővel készítve
- Gefro ételcsalád (melynek forgalmazói vagyunk, bővebb információ a honlapunkon olvasható a finom, mesterséges adalékoktól és tartósítószerektől mentes vegetáriánus ételcsaládról)
- kemény tojás (személyre szabottan)
- minden zöldség
- tiszta vaj
- olíva olaj (hevíteni nem ajánlatos)
- durum tészta
- kukorica
- alma, körte, kivi, sok grapfruit magostól, citrom, narancs
- bio-organikus joghurt
- feta sajt
- pirított kenyér tönkölyből
- állati zsiradék: kacsazsír, libazsír, mangalica zsír - de nem préselt, hagyományosan sütött
- szezámmag, lenmag
- kemény sajtok: nagyüzemi, „bolti” trapista tilos, mivel sok lisztet és élesztőt tartalmaz! – magas minőségű valódi sajtok
- bioboltban kapható "kenőkék": tök-krém, padlizsánkrém, stb.
- túró

Például: pirított tönköly-kenyér vajjal, kemény tojással, uborkával, vagy: kukorica-grízből főzött puliszka (egy rész kukoricagríz, két rész víz, só, ugyanúgy, mint a tejbegríz, csak egy kicsit tovább kell állandó kevergetés mellett főzni), ezt gombócnak vizes kézzel meg lehet formázni, vagy el lehet teríteni egy tányéron, és túrót, vajat vagy kisütött szalonnát lehet a tetejére szórni

Apropó! nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszon állati zsiradékot - hetente min. 5 dkg-ot -, mivel az állati zsiradék növeli az epefolyadék termelését, és a legjobb candida-ölő a saját epefolyadékunk! Fontos az epecsatorna és a máj tisztítása. A tisztításra szintén alkalmas az Immuno Expert készítmény.

Általános tanács: azt egye, amin látszik, hogy micsoda. Szélsőségesen: még mindig jobb egy szelet szalonnát bekapni, mint zsírszegény, light-nak nevezett felvágottat!

Rendkívül fontos a vitamin- és ásványianyag-pótlás. Ehhez is megoldásként javasoljuk az Immuno Expert készítményt, mely egy havi kiszerelésben, kedvezményesen hozzáférhető. Bővebb információért forduljon hozzánk telefonon vagy e-mailben: kapcsolat@immunrendszerem.hu

Jó egészséget kívánunk!

www.immunrendszerem.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése