2011. március 6., vasárnap

Lehet-e böjtölni finom ételekkel? Igen, ha a GEFRO-t választod!

A legfinomabb böjti lehetőséget ajánljuk a GEFRO-val!

A GEFRO ételeket megrendelheted a www.immunrendszerem.hu honlap webáruházában.

Lehet-e úgy böjtölni, hogy közben nem szenvedünk? Igen, ha megfelelő ételekből állítjuk össze az étrendünket. De vajon célja-e a böjtnek a szenvedés? Valóban igaz lehet-e, hogy a testi lemondások edzik a lelket? Mindenki böjtölhet? Mi a valódi célja a böjtnek? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Mikor nem szabad méregteleníteni?
Várandósság, szoptatás ideje alatt, valamint közvetlenül műtét előtt és után, valamint nagyobb betegségek után nem szabad méregteleníteni, mivel a felszabaduló anyagok eltávolítása erősen igénybe veszi a szervezetet.

Mennyi ideig tartson a kúra?
Három hétig ajánlott, ezt követően két hét alatt fokozatosan állítsuk vissza megszokott életrendünket - a tapasztalat az, hogy sok-sok elemét örömmel megtartjuk a kúrának a hétköznapi életrendben is.
Ajánlott hetente egy zöldség- vagy gyümölcsnapot tartani a későbbiekben is.

Mitől tartózkodjunk a kúra ideje alatt?
Alkohol, kávé, cigaretta és savas ételek: hús, tej, sajtok.

Sav-lúg bázis egyensúly
A hazai étkezési szokások eredményeképpen szervezetünk sav-lúg bázis egyensúlya savas irányban tolódik el. Ennek gyakori következménye koncentrációs zavarok kialakulása, krónikus kimerültség, gyakori neuralgiák, allergiák, fogszuvasodás, töredező haj és körmök, gyomorégés, izom- és ízületi panaszok, reuma.

Természetesen nem csak a túlsavasodás okozhatja ezeket a problémákat, de a hasonló jellegű, hosszan fennálló panaszok esetén érdemes erre is gondolni.

A legegyszerűbb ilyenkor az étkezési szokásokon változtatni. A zöldség- és gyümölcslevek fogyasztása alapvető a kúra során, nemcsak a vitamin- és nyomelempótlás, hanem a sav-bázis egyensúly fenntartása, illetve visszaállítása miatt is. A zöldségek szinte mindegyike bázikus hatású, ez alól a paradicsom jelent csak kivételt, mely ebből a szempontból gyümölcsnek számít. A 100%-os gyümölcslevek, illetve az érett gyümölcsök szintén bázikus hatásúak. Kiváló lúgosító italt kaphatunk a GEFRO Tejsavó italporból, amelyet tiszta vízzel elkeverve fogyasszunk, 3 dl tiszta vízhez 3 evőkanál tejsavó italport adagoljunk. Reggel és este igyunk meg egy-egy adagot ebből a finom, tápláló, ugyanakkor lúgosító és fogyasztó hatású italból.

A tisztítókúra napjaiban délelőtt gyümölcsleveket fogyasszunk, melyek frissítenek, élénkítenek, este pedig az erősebb méregtelenítő hatású zöldségeket, zöldségleveket részesítsük előnyben. A GEFRO tejsavó italport is választhatjuk reggeli, méregtelenítő italként, a böjt idején azonban nem ajánlatos gyümölcsökkel, gyümölcslével párosítani, igyuk tisztított vízzel.

Az esti zöldségleveket helyettesíthetjük a GEFRO levesekkel, amelyeket szintén tisztított vízzel készítsünk el. Fontos azonban, hogy a tavaszi kúra során sok élő, klorofillban gazdag növényt is fogyasszunk. A reggeli pirítóskenyérre tehetünk GEFRO pástétomot, erre szórjunk rá bőségesen csíranövényeket, metélőhagymát, friss petrezselyem-zöldet.

Kiváló tisztító hatással bír még az ananász (friss), a cékla, a savanyú káposzta. Különösen sok vitamint, nyomelemet tartalmaz a búzafű leve, ezért fogyasztása a kúra során erősen javallott. Ha tehetjük, frissen préselt változatban fogyasszuk. Legyünk azonban óvatosak, ne vigyük túlzásba, mert erős méregtelenítési folyamatokat indíthat el a búzafűlé, és ha nem vagyunk tisztában azzal, milyen súlyos toxin-lerakódások vannak a szervezetünkben, akkor nem fogjuk érteni, miért ilyen erős a reakció. Erős reakció alatt értjük a fejfájás, hasmenés, közérzet-romlás, gyakori vizelet távozása, gyomorfájdalom és vesefájdalom tüneteit.

Egészséges tavaszt kívánunk!

BL Natura Hungária Kft. munkatársai
www.immunrendszerem.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése